Menu
Protestene mot president Gotabaya Rajapaksa fortsetter til tross for at det er erklært unntakstilstand og innført portforbud på Sri Lanka. Dette bilder er fra torsdagens demonstrasjon i Colombo. Foto: AP / NTB

Demonstranter trosser portforbudet på Sri Lanka

Demonstranter trosset søndag portforbudet på Sri Lanka, men ble stanset av sikkerhetsstyrker da de forsøkte å marsjerte mot presidentpalasset i Colombo.

Av NTB | 03.04.2022 09:19:42

Krig og konflikter: Sri Lankas president Gotabaya Rajapaksa har innført unntakstilstand og portforbud etter store protester, utløst av dieselmangel og langvarige strømbrudd.

Torsdag forsøkte demonstranter å storme presidentpalasset i Colombo og satte fyr på militære kjøretøy og politibiler. Det ble også reist barrikader og satt fyr på bildekk i hovedstadens gater.

Rajapaksa har svart med å innføre unntakstilstand og portforbud, og store styrker fra politiet og hæren er satt inn. Sosiale medier er også blokkert, ifølge den uavhengig overvåkingstjenesten NetBlocks.

– Jeg vil aldri støtte blokkering av sosiale medier, sier Namal Rajapaksa, som er sportsminister i regjeringen.

President Gotabaya Rajapaksa anklager på sin side «ekstremister» for å stå bak protestene i et forsøk på å «skape ustabilitet» i landet.

Rajapaksas eldre bror Mahinda er i dag statsminister på Sri Lanka, den eldste broren Chamal er landbruksminister og yngstemann Basil er finansminister. Opposisjonen krever at hele familien går av.

Søndag trosset over hundre opposisjonspolitikere og tilhengere portforbudet og marsjerte på nytt mot presidentpalasset, men ble stanset av tungt bevæpnede sikkerhetsstyrker.

(©NTB)

Flere nyheter: