Menu
Tirsdag satte demonstranter fyr på gjenstander inne på ambassadeområdet, knuste vinduer og brøt seg inn i bygningen der de tente på resepsjonsområdet. Foto: AP / NTB scanpix

Demonstranter trekker seg tilbake fra USAs ambassade i Bagdad

De Iran-vennlige demonstrantene som hadde samlet seg utenfor USAs ambassade i Bagdad for andre dag på rad, har begynt å trekke seg tilbake.

Av NTB | 01.01.2020 13:39:45

Krig og konflikter: Tilbaketrekkingen onsdag skjer etter at den mektige irakiske sjiamuslimske militsen Hashed al-Shaabi oppfordret demonstrantene til å respektere irakiske myndigheters oppfordring om å avslutte protestene ved ambassaden.

Flere titalls demonstranter og Hashed al-Shaabi-tilhengere overnattet utenfor ambassaden natt til onsdag, dagen etter at tusener av demonstranter samlet seg ved ambassaden inne i den tungt bevoktede grønne sonen i Bagdad. Der protesterte de mot at 25 Iran-vennlige militssoldater forrige helg ble drept i amerikanske angrep.

Iraks fungerende statsminister Adel Abdel-Mahdi oppfordret tirsdag demonstrantene til å forlate stedet og truet med å ta i bruk «den strengeste straffen» overfor personer som går til angrep på utenlandske ambassader.

Demonstrantene knuste vinduer, brøt seg inn i bygningen og tente på et resepsjonsområde tirsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: