reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Flere hundre studenter og andre demonstrerte i Minsk tirsdag med krav om at president Aleksandr Lukasjenko må gå. Flere ble pågrepet av politiet. Foto: AP / NTB scanpix

Demonstranter pågrepet i Minsk

Hundrevis av studenter demonstrerte i Hviterusslands hovedstad Minsk tirsdag med krav om at president Lukasjenko må gå. Flere titall ble pågrepet av politiet.

Av NTB | 01.09.2020 19:08:07

Krig og konflikter: Demonstrantene samlet seg først utenfor ulike universitetsbygninger i Minsk før de skulle marsjere til utdanningsdepartementet i sentrum av byen. Men politiet tvang demonstrantene til å gå en annen vei, og flere titall demonstranter ble pågrepet.

Ifølge menneskerettssenteret Viasna ble flere av demonstrantene banket opp av politiet.

– Studenter og universiteter generelt er en svært eksplosiv gruppe, sier Valiantsin Stefanovitsj ved Viasna til nyhetsbyrået AP.

Myndighetene er virkelig redde for streiker og aksjoner som starter ved universiteter, og de slår dermed hardt ned på dem, sier han.

Dette er fjerde uke på rad med massedemonstrasjoner i Hviterussland i kjølvannet av presidentvalget 9. august der Lukasjenko ble gjenvalgt, et valg opposisjonen sier var preget av valgfusk.

(©NTB)

Flere nyheter: