reklame for Utvik Autoservice
Menu
Politiet tok søndag i bruk vannkanoner for spre demonstranter i Praha. En folkemengde samlet seg for å demonstrere mot strenge koronatiltak som blant annet omfatter stans i idrettsarrangementer og stengning av barer og restauranter. Foto: Petr David Josek / AP / NTB

Demonstranter og politi i sammenstøt i Praha

Tsjekkisk politi tok i bruk tåregass og vannkanoner for å spre demonstranter som gikk til angrep på dem etter en protest mot strenge koronaregler i Praha.

Av NTB | 18.10.2020 18:08:01

Krig og konflikter: Ifølge politiet og redningstjenesten ble minst 20 såret i sammenstøtene, som oppsto etter at et par tusen personer, blant dem fotball- og hockeytilhengere, demonstrerte i gamlebyen.

Tiltakene som er innført, innebærer blant annet stans i idrettsarrangementer og stengning av barer og restauranter. Forsamlinger på mer enn seks er heller ikke lov, men opptil 500 kan demonstrere hvis de deler seg i grupper på 20 og bærer munnbind.

Mange av demonstrantene søndag hadde ikke munnbind, og da de ble for mange, ble de forsøkt spredt. Da oppsto det uro, og flasker og bluss ble kastet mot politiet.

(©NTB)

Flere nyheter: