reklame
Menu
Demonstranter holder opp lysende skilt mens fyrverkeri lyser opp himmelen ved Washington Monument i bakgrunnen. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix

Demonstranter laget støy utenfor Det hvite hus

Hundrevis av demonstranter samlet seg ved Det hvite hus torsdag for det de kalte en «støyende demonstrasjon og dansefest». De forsøkte å overdøve presidenten.

Av NTB | 28.08.2020 07:53:14

Krig og konflikter: – Jeg håper du kan høre oss, Trump, ropte lederen for det lokale bandet TOB, som spilte mens demonstrantene nærmet seg Det hvite hus, der Trump holdt sin tale til et publikum på rundt 1.500 på South Lawn.

Det var ikke mye som tydet på at demonstrantene forstyrret Trumps tale, men av og til kunne sirener, musikk og horn høres i bakgrunnen under TV-sendingen.

– Lag litt støy hvis dere vil overdøve Trump, ropte en av demonstrantenes ledere, Justin Johnson. Etter at talen var over og landsmøtet avsluttet, kom det til spredt uro der demonstranter ropte og kastet vannflasker mot politiet, og enkelte skal ha blitt pågrepet. Alt i alt var imidlertid demonstrasjonen fredelig, og mot slutten var det tilløp til humor.

– Dere karer må få skaffet dere litt rytme, sa en av demonstrantene til Secret Service-folkene på stedet.

– Ville du hatt rytme hvis du hadde på deg 15 kilo med utstyr, svarte en av dem.

(©NTB)

Flere nyheter: