Menu
Flere hundre demonstranter samlet seg mandag kveld i Moskva for å vise sin misnøye med valget i Russland. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB

Demonstranter krever Putins avgang i Moskva

Drøyt 300 demonstranter samlet seg mandag kveld i Moskvas gater. De mener valget var rigget og krever at president Vladimir Putin går av.

Av NTB | 20.09.2021 20:37:21

Krig og konflikter: Demonstrasjonen, som skal ha gått fredelig for seg, kom som følge av oppfordring fra Kommunistpartiet etter anklager om valgfusk, ifølge radiokanalen Echo of Moscow.

Bilder i sosiale medier viser en stor ansamling som trosset det dårlige været mandag kveld. De ropte slagord som «Russland uten Putin» og «Vil tilgir ikke». Det er ikke meldt om pågripelser.

Myndighetene har ilagt forbud mot demonstrasjoner som følge av koronarestriksjoner, men opposisjonen mener at myndighetene bruker pandemien for å stilne kritikerne.

Putins støtteparti Forente Russland gikk, som ventet på forhånd, av med en soleklar seier i valget om ny nasjonalforsamling. Kritikk om at valget ikke gikk skikkelig for seg har kommet fra flere hold, blant annet fra EU og USA.

(©NTB)

Flere nyheter: