reklame for Utvik Autoservice
Menu
Demonstranter holder en såret mann under protestene mot libanesiske myndigheter i Beirut lørdag. Over 130 mennesker er såret, ifølge Røde Kors. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix

Demonstranter har inntatt Libanons utenriksdepartement

En gruppe demonstranter ledet av pensjonerte offiserer har stormet utenriksdepartementet i Libanons hovedstad Beirut, viser bilder på lokalt fjernsyn.

Av NTB | 08.08.2020 18:17:44

Krig og konflikter: Overtakelsen ble sendt direkte på libanesisk TV lørdag, og demonstrantene erklærte utenriksdepartementet for «revolusjonens hovedkvarter» og ba regjeringen gå av.

Den pensjonerte hæroffiseren Sami Ramah leste opp en uttalelse på departementets trapper etter at titalls demonstranter hadde inntatt byggingen.

– Denne myndigheten må tre tilbake, sa han.

Demonstranter heiste flagg med bildet av en knyttneve som har blitt et symbol for de landsomfattende demonstrasjonene mot regjeringen i Libanon.

Noen av de nesten 200 demonstrantene gikk inn i bygningen og brente noen dokumenter og bilder av landets president. Libanon har lenge vært preget av demonstrasjoner mot landets politiske elite.

Raseriet har toppet seg etter eksplosjonen i Beiruts havn tirsdag. 158 mennesker er funnet døde, 6.000 er skadd og deler av byen er lagt i ruiner.

Stormingen av utenriksdepartementet skjedde mens brorparten av sikkerhetsstyrkene rettet oppmerksomheten mot den store demonstrasjonen noen hundre meter unna. Opprørspoliti avfyrte tåregass mot demonstranter som forsøkte å ta seg gjennom sperringene rundt parlamentsbygningen.

28 mennesker er brakt til sykehus, og over 100 andre behandles for skader på stedet, melder libanesisk Røde Kors på Twitter.

(©NTB)

Flere nyheter: