reklame
Menu
De landsomfattende demonstrasjonene mot den forhatte politienheten Special Anti-Robbery Squad (Sars) begynte 8. september og har siden vokst dramatisk. Foto: Sunday Alamba / AP / NTB

Demonstranter drept av sikkerhetsstyrker i Nigeria

Flere demonstranter ble ifølge Amnesty International drept av sikkerhetsstyrker i Nigerias største by Lagos tirsdag.

Av NTB | 21.10.2020 00:23:00

Kriminalitet og rettsvesen: Drapene skal ha skjedd i Lekki-distriktet, og Amnesty forsøker å bekrefte antall døde. Vitner forteller at det ble skutt mot en gruppe på over tusen demonstranter for å spre dem.

Mer enn tusen demonstranter samlet seg i protest mot et portforbud som ble innført klokken 16 tirsdag. Lokale myndigheter hevder demonstrasjonene mot politivold, som startet for 13 dager siden, styres av kriminelle.

Guvernøren i delstaten Lagos har beordret en etterforskning etter meldingene om drapene, og han ber sikkerhetsstyrkene om ikke å pågripe noen for brudd på portforbudet, skriver Reuters.

De landsomfattende demonstrasjonene mot den forhatte politienheten Special Anti-Robbery Squad (Sars) begynte 8. september og har siden vokst dramatisk. Fra før er det rapportert om 18 dødsfall knyttet til opptøyene.

(©NTB)

Flere nyheter: