Menu
Demonstranter skaper kaos i gatene i Hongkong, her utenfor den lovgivende forsamlingen onsdag. Foto: Vincent Yu / AP / NTB scanpix

Demonstranter blokkerer hovedfartsårer i Hongkong

I protest mot utleveringsavtalen med Kina har demonstranter onsdag blokkert de to hovedveiene igjennom Hongkong. Flere tusen mennesker har samlet seg i gatene.

Av NTB | 12.06.2019 03:49:49

Politikk: Trafikken sto onsdag fast på hovedfartsårene, og i sentrum hersket det kaos i gatene etter at protestaksjonene var i gang i Hongkong. Demonstrantene har som varslet omringet lokalene til den lovgivende forsamlingen, der forslaget om den omstridte lovendringen skal behandles onsdag. Forsamlingen inne i bygningen domineres av Kina-vennlige medlemmer.

Lovendringen gjør det mulig å utlevere mistenkte i straffesaker til i Kina. Mange har ytret bekymring for at endringen i praksis vil bety å åpne for å utlevere politiske aktivister og sende Beijings meningsmotstandere i hendene på et lukket kinesisk rettsvesen.

Flere tusen demonstranter har blokkert Lung Wo Road, hovedfartsåre fra øst til vest, som passerer kontorene til Hongkongs leder Carrie Lam. Hundrevis av politimannskaper forsøkte å holde unna flere demonstranter med advarsler. Lam står ikke så høyt i kurs hos opposisjonen etter at hun i flere dager på rad har avfeid alle krav om å trekke lovendringen som muliggjør utlevering til Kina.

Allerede tirsdag morgen begynte selskaper å kunngjøre streikeplaner som sin protest. Flere sjefer i større selskaper har gått ut i sosiale medier med innlegg merket #612strike eller «12. juni streik», for å vise sin solidaritet med aksjonen og flagge at det er greit at deres ansatte ikke møter på jobb onsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: