Menu
Politiets drap på en 26 år gammel afroamerikansk kvinne i Louisville i mars, utløste store protester mot politivold og rasisme. Lørdag kveld åpnet en ukjent gjerningsmann ild mot en gruppe demonstranter i en park i byen, og en mann ble drept. Foto: AP / NTB scanpix

Demonstranter beskutt i Louisville

Én mann er drept og en annen er skadd etter at det ble åpnet ild mot en gruppe demonstranter i en park i Louisville i USA lørdag kveld.

Av NTB | 28.06.2020 10:04:34

Krig og konflikter: En gruppe mennesker var samlet i Jefferson Square-parken for å demonstrere mot politiets drap på den afroamerikanske kvinnen Breonna Taylor i mars.

26 år gamle Taylor ble skutt åtte ganger da politiet uten forvarsel stormet leiligheten hennes for å gjennomføre en narkorazzia. Det ble ikke funnet narkotika og hun var selv ikke mistenkt.

Drapet vakte sterke reaksjoner og førte til at politisjefen i Louisville måtte gå av. Politimannen som skjøt fikk også sparken.

Etter drapet har det vært nesten daglige demonstrasjoner mot politivold og rasisme i Jefferson Square-parken.

Lørdag kveld åpnet en mann ild mot demonstranter i parken, og en video som er delt i sosiale medier viser mennesker som flykter og forsøker å finne dekning. Senere i opptaket kan man se minst en person som ligger blødende på bakken.

Gjerningsmannens identitet og motivet bak skytingen er ikke kjent.

(©NTB)

Flere nyheter: