Menu
Andrew Yang gir opp kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat. Foto: AP / NTB scanpix

Demokrater trekker seg etter dårlige oppslutning

Forretningsmannen Andrew Yang og senator Michael Bennet melder seg ut av kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat til høstens valg.

Av NTB | 12.02.2020 06:46:02

Politikk: Også tidligere Massachusetts-guvernør Deval Patrick kommer til å trekke seg, får CBS News opplyst. Valgkampsjef Abe Rakov ønsker ikke å bekrefte opplysningene, men sier at de skal gjøre en evaluering og ta en beslutning i morgen.

45 år gamle Andrew Yang fra New York fikk bare 1 prosent av delegatene fra nominasjonsvalget i Iowa forrige uke. Han gjorde det også svært dårlig i tirsdagens primærvalg i New Hampshire.

– Jeg er en matte-fyr, og tallene viser at vi ikke kommer til å vinne denne kampen, sa Yang foran tilhengere i delstaten tirsdag.

– Dette er ingen lett avgjørelse, eller noe jeg tar lett på. Det er vanskelig å avslutte. Jeg har blitt overbevist om at budskapet til denne kampanjen ikke blir styrket av at jeg fortsatt er med i kampen, sa Yang.

Også den 55 år gamle senatoren Michael Bennet fra Colorado velger å melde seg ut av kampen. Han satset alt på å gjøre det bra i New Hampshire, men fikk lite igjen for det.

– Vi hadde ikke ressursene til å konkurrere. Jeg er frustrert fordi jeg tror vi hadde noe å bidra med, sa Bennet.

Det er nå ni demokrater igjen som vil utfordre Donald Trump i valget 3. november.

(©NTB)

Flere nyheter: