Menu
Høyesterettskandidat Amy Coney Barrett setter seg ved plassen sin under høringen i Senatet mandag. Foto: Win McNamee / Pool via AP / NTB

Demokratene ber Amy Coney Barrett avstå fra saker knyttet til Trump

Under senatshøringen av Amy Coney Barrett, som er nominert til en plass i USAs høyesterett, ber demokratene henne om å avstå fra saker knyttet til Donald Trump.

Av NTB | 12.10.2020 19:23:00

Politikk: – Du må avstå (recuse yourself, red.anm.), sa senator Richard Blumenthal til Barrett under høringen. Hvis Barrett som høyesterettsdommer blander seg inn i saker knyttet til valget, vil hun skade omdømmet til høyesterett, ifølge senatoren fra Connecticut.

Republikanerne vil ha Barrett på plass akkurat i tide for behandlingen av Affordable Care Act 10. november. Det er ventet at hun vil stemme mot reformen, som er bedre kjent som Obamacare.

Demokratene har prøvd å koble nominasjonen av Barrett til helsespørsmål.

– Helsedekning for millioner av amerikanerne står på spill med denne nominasjonen, sa California-senator Dianne Feinstein.

Republikanere har over tid prøvd å sette en stopper for Obamacare juridisk.

– Vi har ikke råd til å gå tilbake til den tiden da amerikanere ble nektet forsikring eller avkrevd enorme pengebeløp, sa Feinstein.

Barrett ankom mandag med familien sin til den første av fire dager med høring denne uken i justiskomiteen i Senatet.

Som følge av koronatiltak er det mange færre folk i publikum enn det som er vanlig ved slike høringer. Alle i publikum bruker munnbind.

Demokratene mener republikanerne ikke har folket på sin side når de forsøker å få gjennom valget av ny høyesterettsdommer før valget 3. november. De mener det er vinneren av presidentvalget som skal utnevne avdøde Ruth Bader Ginsburgs erstatter.

(©NTB)

Flere nyheter: