Menu
Arnaud Démare avbildet i 2011 fra da han vant U23-rittet i sykkel-VM i København. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Démare vant Paris – Tours igjen

Arnaud Démare kopierte fjorårets seier i Paris – Tours. Den franske sykkelstjernen var klart sterkest på oppløpet søndag.

Av NTB | 09.10.2022 17:11:23

Sport: Han sikret en ny hjemmetriumf foran irske Sam Bennett (Bora) og Edward Theuns (Trek-Segafredo) fra Belgia. Det var Démares proffseier nummer 91.

For 19. gang i år hadde Groupama-FDJ en rytter øverst på pallen.

Uno-X-rytteren Rasmus Tiller ble best av de norske på 13.-plass.

Rittet var sesongens siste for de fleste i feltet. Strekningen på 213,5 kilometer gikk fra Chartres (sørvest for Paris) til Tours.

En gruppe på fem mann var i tet gjennom store deler av dagen. Jonas Abrahamsen (27) var et norsk innslag for Uno-X i bruddet. De hadde på det meste en sju minutters ledelse, men en rekke gruspartier bidro til å kutte gapet til hovedfeltet.

Abrahamsen hadde bra med krefter mot slutten og kjørte solo med snaut 13 kilometer igjen. Skien-mannen ble kjørt inn åtte minutter senere.

Utbryterne ble slukt av hovedfeltet i sentrumsgatene i Tours. Da gjensto det 1,5 kilometer til mål.

Sju nordmenn deltok i endagsrittet. Jonas Hvideberg (DSM), Markus Hoelgaard (Trek-Segafredo) og Sven-Erik Bystrøm (Intermarché-Wanty) syklet for hvert sitt profflag, mens fire av sju i Uno-X var norske. I tillegg til Abrahamsen og Tiller besto kvartetten av Erik Resell og Martin Urianstad.

(©NTB)