Menu
Arnaud Démare kunne juble for sin tredje etappeseier i årets utgave av Tour de France, etter at hovedfeltet innhentet et utbryterkvartett på oppløpet i Cuneo. Foto: Gian Mattia D'Alberto, LaPresse via AP / NTB

Démare tok sin tredje Giro-etappeseier – syk Bardet måtte bryte

Etter 14 mil i brudd ble tetkvartetten på fredagens Giro d'Italia-etappe innhentet 700 meter fra mål. Arnaud Démare var igjen best i massespurten.

Av NTB | 20.05.2022 17:30:54

Sport: Den franske FDJ-rytteren seiret foran Phil Bauhaus og Mark Cavendish og kunne juble for sin tredje etappeseier i årets ritt.

– De var veldig seige i front, men vi tok dem igjen, og jeg fikk et monsteropptrekk. Gutta gjorde en kjempejobb for meg, sa Démare.

– Mållinjen kom fem meter for tidlig for meg, sa en skuffet Bauhaus.

Lenge så det ut til at enten Nicolas Prodhomme, Pascal Eenkhoorn, Julius van den Berg eller Mirco Maestri skulle få sin første Grand Tour-etappeseier. De stakk fra feltet etter bare en mil av den 150 kilometer lange etappen og var alene i front det meste av dagen.

Hovedfeltet ventet lenge med å starte jobben med å ta dem igjen. Vel to mil før mål var forspranget to og et halvt minutt. To og en halv kilometer før mål i Cuneo hadde de fortsatt 25 sekunder, men det røynet veldig på.

Juan Pedro López syklet sin niende dag i den rosa ledertrøya og får bruke den også lørdag. Den spanske Trek-rytteren satt trygt plassert i hovedfeltet.

Tobias Foss, eneste norske deltaker i rittet, var blant dem som måtte slippe hovedfeltet, og han kom i mål til 98.-plass på etappen. Han var i en gruppe som kom inn 1.47 minutt bak vinneren. I sammendraget klatret han likevel en plassering til 39.-plass.

– Han var dårlig også i går, men vi fikk ham gjennom etappen. Han greide ikke å spise i går kveld, og han var våken og uvel hele natten. Han ville gjøre et forsøk i dag, men han var så dårlig at det ikke gikk, sa DSM-trener Matt Winston ifølge cyclingnews.com.

Richard Carapaz og João Almeida er fortsatt nærmest López, med 12 sekunder opp. Jai Hindley er ny mann på fjerdeplass.

I helgen venter tøffe etapper som ganske sikkert vil gjøre utslag i sammendraget.

Van den Berg gjorde et siste forsøk på å rykke fra de to andre, men da luken ble tettet og de fire begynte å lure på hverandre, var det kjørt. Gruppen ble spist opp av hovedfeltet, som henga seg til massespurt.

En rytter forsvant ut av tetstriden fredag, da Romain Bardet fra DSM-laget måtte bryte. Han har hatt mageproblemer de siste dagene og orket ikke å fullføre etappen. Han var på 4.-plass i sammendraget.

(©NTB)

Flere nyheter: