Menu
Juan Pedro López syklet sin niende dag i rosa ledertrøya i Giro d'Italia fredag. Foto: Fabio Ferrari, LaPresse via AP / NTB

Démare tok sin tredje Giro-etappeseier – firemannsbrudd innhentet på oppløpet

Etter 14 mil i brudd ble tetkvartetten på fredagens Giro d'Italia-etappe innhentet 700 meter fra mål. Arnaud Démare var igjen best i massespurten.

Av NTB | 18.05.2022 17:15:56

Sport: Den franske FDJ-rytteren seiret foran Phil Bauhaus og Mark Cavendish og kunne juble for sin tredje etappeseier i årets ritt. Det var hans 11. Grand Tour-etappeseier.

Lenge så det ut til at enten Nicolas Prodhomme, Pascal Eenkhoorn, Julius van den Berg eller Mirco Maestri skulle få sin første Grand Tour-etappeseier. De stakk fra feltet etter bare en mil av den 150 kilometer lange etappen og var alene i front det meste av dagen.

Det så en stund ut til at hovedfeltet ventet for lenge med å starte jobben med å ta dem igjen. Vel to mil før mål var forspranget to og et halvt minutt. To og en halv kilometer før mål i Cuneo hadde de fortsatt 25 sekunder, men det røynet veldig på.

Van den Berg gjorde et siste forsøk på å rykke fra de to andre, men da luken ble tettet og de fire begynte å lure på hverandre, var det kjørt. Gruppen ble spist opp av hovedfeltet, som henga seg til massespurt.

Juan Pedro López syklet sin niende dag i den rosa ledertrøya og får bruke den også lørdag.

(©NTB)