Menu
Arnaud Démare (til v.) krysser mållinja noen millimeter foran Caleb Ewan og tar sin annen etappeseier i Giro d'Italia på like mange dager, etter to års seierstørke. Mark Cavendish (til h.) ble nummer tre. Foto: Massimo Paolone, LaPresse via AP / NTB

Démare med ny Giro-seier etter fotofinish

Arnaud Démare opplevde ketsjupeffekt da han dagen etter å ha tatt sin første store seier på to år tråkket inn til nok en etappeseier i Giro d'Italia.

Av NTB | 12.05.2022 18:15:57

Sport: Det var svært jevnt mellom Démare og Caleb Ewan over mål under massespurten i Scalea, og ingen av dem våget å juble. Etter noen minutters venting på målfotoet kunne franskmannen ta imot gratulasjoner. Marginen var noen små millimeter.

– Av og til skiller svært lite mellom seier og nederlag. I dag var det i min favør, sa Démare. Den 30-årige FDJ-rytteren er nå mestvinnende franskmann i Giro d’Italia med sju etappeseirer.

– Jeg kastet meg fram ved målstreken, og det betalte seg. Mange undervurderer meg, men jeg tok min 86. seier og har sju i Giroen, sa han.

Mark Cavendish måtte nøye seg med tredjeplass og slo irritert i styret da han passerte mål.

Fernando Gaviria fra UAE-laget nådde ikke opp, men han ble plassert sist i hovedfeltet for å ha hindret Alberto Dainese og Cees Bol i spurten.

Juan Pedro López fra Spania og Trek-laget forsvarte ledertrøya uten problemer. Han er 38 sekunder foran Lennard Kämna og 58 foran Rein Taaramäe.

– Sprinternes lag kontrollerte alt i dag. Det kommer til å bli annerledes i morgen, men vi er klare til å kjempe for den rosa trøya, sa López.

Italieneren Diego Rosa fra Eolo-laget stakk tidlig fra feltet alene. Han fikk ganske raskt flere minutters luke og syklet alene i front i over fire timer og 14 mil. Han ble innhentet 28 kilometer fra mål.

Den 192 kilometer lange etappen fra Palmi til Scalea var den første på det italienske fastlandet i årets ritt, etter tre etapper i Ungarn sist helg og to på Sicilia tidligere i uka.

Tobias Foss satt godt plassert i feltet og fikk 22.-plass på etappen. I sammendraget er han fortsatt på 29.-plass.

Det var svært lav fart i feltet det meste av dagen, og med vinnertid på drøyt fem timer varte etappen betydelig lenger enn arrangørens anslag. Det hadde trolig sammenheng med at en slitsom klatreetappe venter fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: