Menu
Det er natt til søndag delvis kontroll på brannen som oppsto i Nissedal i 12-tiden lørdag. Foto: Skogbrann Helikopteret / NTB

Delvis kontroll på brannen i Nissedal

Brannmannskapene har klart å hindre at skogbrannen i Nissedal i Telemark sprer seg til kraftverk i området, og det er delvis kontroll på brannen.

Av NTB | 10.07.2022 01:16:04

Ulykker og naturkatastrofer: – Vi har stanset brannen fra å spre seg. Den ble stanset noen hundre meter fra kraftstasjonen. Det brenner fortsatt punktvis, og vi har satt ut vaktstasjoner for å holde kontroll i natt, sier vaktleder Tim Vold ved 110-sentralen Sørøst til NTB natt til søndag.

Det foregår ikke aktiv slukking gjennom natten på grunn av mørket og det ulendte terrenget. Men søndag morgen tar slukkingsarbeidet til igjen.

– Det er ventet at vinden tar seg opp igjen. Før den tid planlegger vi å sette inn skogbrannhelikoptrene for å slukke det som fortsatt brenner i det meste ulendte terrenget, sier Vold.

Det var en stund frykt for at brannen kunne ramme strømforsyningen om den nådde Dynjanfoss kraftverk i området Eikhom.

– Vi vil tape strøminntekter og ren energi, noe som ikke er ønskelig i Norge for tiden, sier divisjonsdirektør Sverre Eikeland i Agder Energi til VG.

Om lag 8.000 husstander får strøm fra vannkraftverket årlig, ifølge kraftselskapet. Selve kraftstasjonen er bygget inni fjellet og ligger like vest for jettegrytene.

Politiet ba folk holde seg unna, og hytteeiere er bedt om å reise fra området, melder NRK.

Tre brannmenn ble innlagt på sykehus etter å ha pustet inn røyk. Disse er fortsatt til observasjon, men tilstanden skal ikke være alvorlig for noen av dem, ifølge Vold.

Brannen oppsto omkring klokken 12 lørdag i nærheten av jettegrytene, som er en populær badeplass i Nissedal.

Så langt er om lag 2.000 mål svidd av. I alt tre skogbrannhelikoptre deltok lørdag i slukkeinnsatsen. Vanskelig terreng og værforholdene gjorde arbeidet vanskelig.

(©NTB)

Flere nyheter: