Menu
Det siste utbruddet startet rundt Sydneys berømte Bondi Beach. Arkivfoto: Marianne Løvland / NTB

Delta-utbrudd gir reiseforbud for Sydneys innbyggere

For å stanse et utbrudd av deltavarianten av koronaviruset i Sydney, får innbyggerne ikke lov til å forlate den australske storbyen.

Av NTB | 23.06.2021 09:54:26

Politikk: Over 30 personer har fått påvist smitte med deltavarianten i et utbrudd som startet i området rundt den verdensberømte stranden Bondi. Dette er det siste av flere lokale utbrudd i landet den siste tiden.

Delstatsminister Gladys Berejiklian i New South Wales har innført restriksjoner den nærmeste uken i håp om å få bukt med utbruddet. Ikke-nødvendige reiser ut av området er forbudt, og det er begrensninger på sosiale samlinger. Sang og dans er ikke lov, men barer og restauranter kan fortsatt holde åpent.

– Jeg vet av erfaring at det er en viss trøtthet og apati rundt tiltakene mot viruset. Men dette er på et vis et nytt og farligere virus, og den apatien må feies unna, sier helseminister Brad Hazzard i New South Wales og ber folk følge de nye reglene.

Tiltakene dekker sju områder og «en svært stor andel» av Sydneys fem millioner innbyggere.

Australia er ett av landene som hittil har lyktes best med å få kontroll over covid-19, med litt over 30.000 smittetilfeller og 910 dødsfall så langt.

Hittil er det satt rundt 6,7 millioner vaksinedoser blant landets 25 millioner innbyggere. Bare en liten andel av befolkningen har fått to doser.

(©NTB)

Flere nyheter: