Menu
Casper Tengstedt (t.h.) noterte seg for ett mål i Rosenborg-debuten mot HamKam. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Debutantmål og rødt kort da RBK slo HamKam: – Drømte om det i går

Rosenborg-debutant Casper Tengstedt viste seg fram for Lerkendal med ett mål i 2-1-seieren over HamKam i Eliteserien lørdag. Spisskollega Ole Sæter ble helten.

Av NTB | 06.08.2022 20:10:44

Sport: Avgjørelsen falt etter at Rosenborg hadde skapt flere store muligheter og styrt kampen hele annen omgang. Erlend Dahl Reitan slo et presist innlegg som Sæter styrte vakkert videre i lengste hjørne med hodet.

Før det hadde hans nye danske spisskollega Tengstedt mørnet HamKam-forsvaret. 22-åringen, som nylig ble hentet fra Horsens, sendte RBK i ledelsen etter 14 minutter og skapte haugevis av muligheter.

– Det var en deilig opplevelse. Det var det jeg drømte om i går da jeg la meg. Det var en god ball av Carlo (Holse), og det er forhåpentlig ett av mange. Det er et fantastisk lag, og de har tatt godt imot meg. Det var en god kamp, og det var deilig å score, sa Tengstedt til Discovery.

Etter en drøy halvtime banket Kristian Onsrud inn utligningen. I annen omgang ble Halvor Opsahl utvist for HamKam da han rev ned Tengstedt på vei alene gjennom.

Med seieren holder RBK følge med lagene foran på tabellen. Det skiller stadig tre poeng opp til Glimt på tredjeplass, mens de også har tre poeng ned til Viking på femteplassen.

– Alt i alt en fortjent seier. De har veldig mange dyktige spillere, og vi har veldig store problemer. Vi sliter både offensivt og defensivt. Vi skal være glade for at vi bare taper 1-2, sa HamKam-trener Jakob Michelsen.

RBK møter Sandefjord borte i neste kamp, mens HamKam tar imot et formsterkt Vålerenga. De kongeblå skal først møte Aalesund søndag.

Tengstedts mål kom etter et frispark fra landsmann Carlo Holse. Ingen HamKam-spillere fulgte Tengstedt, som kom først på ballen og sendte den i nettet.

Etter 32 minutter kom utligningen etter en fin opprulling av HamKam. Til slutt falt ballen ut til Onsrud som fra 17-18 meter banket ballen i hjørnet, utakbart for André Hansen i RBK-buret.

Like før pause fikk Tengstedt en enorm mulighet til å bli tomålsscorer, men han traff ballen tynt og den gikk i stolpen før HamKam fikk klarert.

Etter flere store muligheter for RBK så det ut til at de skulle få en god mulighet etter en time. Tengstedt timet løpet bra og var på vei gjennom, men han ble revet ned av Opsahl som fikk marsjordre.

Danske skapte flere store sjanser og burde ha blitt tomålsscorer ved flere anledninger, men det var spisskollega Ole Sæter som ble helten da han stanget innlegget fra Dahl Reitan i lengste hjørne.

HamKam ligger på 12.-plass, men har både Tromsø og Haugesund like bak seg i kampen om å unngå å havne under streken. De har også flere kamper spilt enn TIL og FKH.

I starten av 2. omgang kom Erlend Dahl Reitan til en stor sjanse. Backen møtte Holses innlegg og skulle bare sette foten til ballen og sende den i mål. Vegard Kongsro fikk imidlertid kastet seg foran og avverget.

(©NTB)