Menu
Et spedbarn døde tidligere denne måneden på St. Olavs hospital i Trondheim. En mann og en kvinne er siktet i forbindelse med dødsfallet. Foto: Gorm Kallestad / NTB

De to siktede etter barnedødsfallet i Trondheim er løslatt

De to som er siktet for grov familievold etter at et spedbarn døde i Trondheim, ble onsdag løslatt fra varetekt. Siktelsen mot de to er uendret.

Av NTB | 23.12.2020 15:38:14

Kriminalitet og rettsvesen: – De siktede er løslatt fra varetekt fordi vi ikke lenger anser at det er fare for bevisforspillelse. Vi har gjennom de siste ukene etterforsket intensivt og grundig, og gjennom dette har vi sikret det materiale som var kritisk i den første fasen av etterforskningen, sier politiadvokat Silje Noem i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

De to – en mann og en kvinne – er fremdeles siktet for grov familievold eller medvirkning til det. 11. desember ble de to varetektsfengslet i fire uker i Inntrøndelag tingrett. Kvinnen fikk redusert varetektsfengslingen til to uker i Frostating lagmannsrett.

Politiet startet 7. desember etterforskning etter at sykehuset hadde tatt kontakt med dem.

Mannen og kvinnen som er siktet i saken, var barnets omsorgspersoner, og barnet hadde blitt plassert hos dem av barnevernet.

For drøyt to uker siden forelå den foreløpige obduksjonsrapporten i saken. Politiet mener at de vet årsaken til at barnet døde, men har av hensyn til etterforskningen ikke villet gå nærmere inn på dødsårsaken

– Det er gjort flere medisinske undersøkelser, som vi avventer svar på. Den endelige obduksjonsrapporten er også ventet på nyåret. Dette er viktige brikker som kan være med på å klargjøre hva som har skjedd, sier politiadvokat Silje Noem.

Det var 4. desember at barnet, som var under ett år gammelt, ble innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim med indre skader. Barnet døde på sykehuset 10. desember.

Politiet skriver i pressemeldingen onsdag at de siktede i saken har vært inne til nye avhør, og at de fortsatt jobber ut fra flere hypoteser om hva som har forårsaket skadene som førte til barnets død.

Flere nyheter: