Menu
Uvaksinerte utgjør majoriteten av de sykeste pasientene på intensivavdelinger på Østlandet. Foto: Jil Yngland / NTB

De sykeste koronapasientene på Sør- og Østlandet er uvaksinert

56 prosent av koronasmittede pasienter på intensivavdelingene på Sørlandet og Østlandet er ikke vaksinert.

Av NTB | 14.12.2021 17:16:54

Medisin og helse: Det til tross for at kun 8 prosent av den voksne befolkningen ikke er fullvaksinert, opplyser Helse sør-øst.

– Den relativt lille gruppen uvaksinerte kan spille en avgjørende rolle for hvor raskt vi kommer oss ut av denne alvorlige situasjonen, sier viseadministrerende direktør Jan Frich i helseregionen.

Ifølge Helse sør-øst har 20 prosent av de innlagte koronapasientene svekket immunforsvar. Blant de sykeste er det 21 prosent som har tatt to doser vaksine. 2,6 prosent har mottatt tre doser.

– Det er nesten ingen som er friske og fullvaksinerte som utvikler alvorlig sykdom. Vi oppfordrer så mange som mulig til å vaksinere seg så fort som mulig og til å takke ja til oppfriskningsdose, sier Frich.

Overlege Andreas Barratt-Due på Rikshospitalet kommer med samme bønn.

– Vaksiner besparer helsesystemet og gjør at vi klarer å gjøre jobben vår. Vi vil stå i denne pandemien vesentlig bedre hvis vi øker andelen vaksinerte pasienter, sier han til NRK.

Tirsdag var 89 av landets 118 koronapasienter på intensivavdelinger innlagt i Helse sør-øst. Totalt er 242 av landets 363 koronapasienter innlagt i helseregionen som dekker Viken, Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark og Agder.

(©NTB)

Flere nyheter: