Menu
Russiske Aleksander Loginov er uønsket av det norske skiskytterforbundet til å gå flere verdenscuprenn denne sesongen. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

De russiske skiskytterne trekker seg fra resten av sesongen

Russland har trukket seg fra alle skiskytingskonkurranser denne sesongen og har varslet et oppgjør i idrettens voldgiftsrett (CAS).

Av NTB | 26.02.2022 19:19:08

Sport: Det er NRK som melder om den russiske avgjørelsen.

Det russiske skiskytterforbundet har levert en uttalelse til det internasjonale skiskytterforbundet (IBU). Russerne velger å trekke seg som følge av avgjørelsen IBU tok lørdag om at russiske utøvere skal konkurrere under nøytral status resten av sesongen.

– Vi anser avgjørelsen som ulovlig, urimelig og kategorisk uakseptabel, heter det i uttalelsen.

IBU skal ha varslet alle arrangører om avgjørelsen. Skiskytterne har igjen blant annet verdenscupkonkurransen i Finland, Estland og i Holmenkollen.

Norges Skiskytterforbund bestemte på et styremøte tidligere lørdag at de ønsket å utestenge russiske og hviterussiske utøvere fra resten av verdenscuprennene denne sesongen på bakgrunn av Russlands invasjon av Ukraina.

– Styret i Norges Skiskytterforbund har i dag besluttet at slik situasjonen er nå, så ønsker vi ikke at russiske og hviterussiske utøvere skal delta på de gjenstående verdenscuprennene, inkludert verdenscupfinalen i Holmenkollen, sier president Arne Horten.

Verdenscupfinalen i skiskyting går i Holmenkollen 17.-20. mars.

Presidenten forteller til VG at hele styret var enstemmig. Horten sier videre at de har ikke myndighet til å gjøre dette selv, og at de derfor har sendt et forslag til Det Internasjonale Skiskytterforbundet (IBU) med ønske om en utestengelse.

Det norske skiskytterforbundet ønsker også å gå i dialog med norske myndigheter for å forby russere innpass i landet, skriver avisa.

(©NTB)

Flere nyheter: