Menu
Aps energipolitiske talsperson, Espen Barth Eide, sier at økt kontroll med oljeinvesteringene er noe en rødgrønn regjering må vurdere. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

De rødgrønne åpner for å styrke Stortingets kontroll med oljeinvesteringer

Arbeiderpartiet åpner for å vurdere å styrke Stortingets kontroll med investeringene på norsk sokkel, slik SV har ivret for lenge.

Av NTB | 07.05.2021 01:55:06

Økonomi og næringsliv: Stortinget har vedtatt at olje- og gassprosjekter som er mindre enn 20 milliarder kroner, kan Olje- og energidepartementet avgjøre alene. Dette gjør at de fleste prosjektene aldri behandles av Stortinget.

Nå ønsker SV å stramme dette inn. Bakgrunnen er blant annet oljeskattepakken som Ap, Frp, Sp, Høyre og KrF ga som koronastøtte i fjor sommer.

– Pakken kan føre til at det investeres i ulønnsomme prosjekter. Derfor bør grensen for behandling i Stortinget senkes, sier SVs energipolitiske talsperson, Lars Haltbrekken.

Han foreslår å senke grensen til 5 milliarder. Forslaget vil bli fremmet i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett i vår.

Aps energipolitiske talsperson, Espen Barth Eide, sier at dette er noe en rødgrønn regjering må vurdere. Han varsler at en eventuell ny regjering skal prioritere å lage en stortingsmelding om petroleumspolitikken.

– Da er dette noe det er naturlig å vurdere, sier han

Høyres Stefan Heggelund sier det ikke er nødvendig å endre ordningen,

– Husk at dette forslaget kommer hvert år, uansett, fra partier som vil hele næringen til livs, skriver han i en SMS.

(©NTB)

Flere nyheter: