Menu
Kari Elisabeth Kaski (SV) før første møte i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett i statsrådssalen på Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

De parlamentariske lederne forhandler om revidert nasjonalbudsjett – trolig ingen løsning mandag

Forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett er løftet opp til de parlamentariske lederne. Ifølge Ap og Sp trenger de mer tid på å bli enige med SV.

Av NTB | 06.06.2022 20:30:52

Økonomi og næringsliv: De parlamentariske lederne Marit Arnstad (Sp) og Rigmor Aasrud (Ap) møtte SVs nestleder Torgeir Knag Fylkesnes på Stortinget mandag klokken 17. Fylkesnes stilte ettersom parlamentarisk leder Audun Lysbakken er i pappapermisjon.

NRK melder at Arnstad, Aasrud og Fylkesnes gikk fra hverandre etter en times tid, men de møttes igjen litt senere på kvelden. Ifølge Arnstad og Aasrud har de fått avklart noe, men samtidig sier de at avstanden fortsatt er stor, og at de trenger mer tid på å bli enig med SV.

Fylkesnes bekrefter at det er stor avstand mellom partene.

– Vi blir ikke ferdig i kveld, det kan jeg ikke se for meg. Men det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta, sier han til TV 2 og legger til:

– Hvis det er stor avstand, er det ingen grunn til å jobbe utover natta. Da får vi heller ta oss litt bedre tid.

Klokken 20.15 satt partene fortsatt sammen i møte, får NTB opplyst.

– Vi er kommet et godt stykke på vei. Neste møte blir mellom de parlamentariske lederne, sa Senterpartiets forhandlingsleder Geir Pollestad til NTB mandag ettermiddag.

Sammen med Kari Elisabeth Kaski (SV) og Eigil Knutsen (Ap) har han forhandlet om revidert nasjonalbudsjett siden 23. mai.

– Vi jobber med sikte på å få på plass en løsning i dag. For Ap og Sp er det viktig å sikre en trygg økonomisk styring og flertall for mest mulig av de forslagene som ligger i regjeringens forslag til budsjett, tilføyde Pollestad.

Kaski sa samtidig at for SV er det avgjørende at budsjettet blir grønnere, mer solidarisk og omfordelende. Hun påpekte at det har vært grei enighet og diskusjoner på en del mindre områder, mens at det på mange sentrale områder gjenstår mye.

Det kommer helt an på hva regjeringen legger på bordet. Per nå er avstanden altfor stor, fastholdt Kaski.

Tidligere mandag stanset forhandlingene opp på lavere nivå.

Mandag ettermiddag hadde Pollestad håp om en løsning i løpet av dagen.

– Vi opplever dessverre manglende vilje til å komme oss i møte på helt sentrale spørsmål om rettferdighet, klima og reversering av de store bistandskuttene til regjeringen. Nå møtes de parlamentariske lederne i ettermiddag. Jeg håper regjeringen viser større vilje til å komme oss i møte etter det, sa hun til NTB.

Flere nyheter: