reklame for smiaa
Menu
Kristian Blummenfelt var aldri helt i nærheten av å kjempe om VM-medaljer lørdag. Han ble nummer 13. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

De norske sjanseløse i triatlon-VM

Kristian Blummenfelt og Gustav Iden lå lenge på skuddhold, men klarte aldri å ta det siste steget opp i medaljekampen da Vincent Luis vant VM i triatlon.

Av NTB | 05.09.2020 17:23:04

Sport: Iden løp inn til 11. plass, mens Blummenfelt til slutt ble nummer 13 i Hamburg.

Franske Luis ble verdensmester etter å ha løpt fra portugiseren Vasco Vilaca og landsmannen Leo Bergere den siste kilometeren. De to ble sølv- og bronsevinner.

Blummenfelt kom opp av vannet 22 sekunder bak ledende Alistair Brownlee, og til tross for at de norske ofte regnes som sterke på sykkeldelen, klarte de ikke å hente inn tetgruppen og startet løpsdelen 20 sekunder bak teten. Det ble for mye for mye for de to bergenserne.

Årets VM er av det spesielle slaget. Normalt sett kåres verdensmesteren etter ti VM-runder, men grunnet koronapandemien ble verdensmesteren i år kåret etter kun et løp.

Stine Dale VM-debuterte med en 57.-plass.

Bitiske Gerorgia Taylor-Brown ble verdensmester foran bermudiske Flora Duffy og tyske Laura Lindemann

I kvinnenes løp hang Lotte Miller lenge med i tetstriden og kom til andre skiftesone sammen med en tolv kvinner sterk gruppe. I den avsluttende løpsdelen fikk hun det noe tyngre, men kjemper seg likevel inn til en sterk 9.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: