Menu
Mina Fürst Holtmann i aksjon i italienske Kronplatz. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB

De norske jentene på etterskudd i Italia – kun to til finaleomgangen

Sveitsiske Michelle Gisin leder VM-generalprøven i storslalåm i italienske Kronplatz tirsdag. To av de sju norske utøverne er klare for finaleomgangen.

Av NTB | 26.01.2021 12:08:01

Sport: Fra startnummer to leder Gisin klart med 56/100 sekund på Mikaela Shiffrin fra USA. Federica Brignone ligger elleve hundredeler bak amerikaneren etter at 25 løpere har vært i aksjon.

Holtmann er beste norske på 19.-plass, 2,92 sekunder bak Gisin. Ragnhild Mowinckel får med seg finaleomgangen med et nødskrik. Hun er 3,72 sekunder bak teten.

Maria Tviberg hektet i en port og kjørte ut i henget og så ut til å få en vridning i kneet. Foreløpige meldinger fra Kronplatz tyder på at det gikk bra, men at hun er litt forslått, opplyser alpinsjef Claus Ryste til NTB.

Også Thea Louise Stjernesund og Kristina Riis-Johannessen kjørte ut. Kaja Norbye havnet 5,20 sekunder bak teten og går glipp av 2. omgang. Kristin Lysdahl var siste norske ut og fikk nest svakest omgangstid.

Ingen av de norske jentene har havnet på pallen i verdenscupen denne sesongen.

Kronplatz ligger kun sju mil unna VM-byen Cortina d’Ampezzo som vil være neste gang alpinjentene skal i aksjon i storslalåm i februar.

(©NTB)

Flere nyheter: