Menu
F.W. de Klerk (t.h.) mottok i 1993 Nobels fredspris sammen med Nelson Mandela (t.v.). De Klerk døde i november i fjor, og i april i år stakk tyver av med fredsprismedaljen han fikk i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB

De Klerks fredsprismedalje stjålet

Tyver har stukket av med medaljen Sør-Afrikas tidligere president F.W. de Klerk mottok da han ble tildelt Nobels fredspris sammen med Nelson Mandela i Oslo.

Av NTB | 09.11.2022 12:51:08

Kriminalitet og rettsvesen: De Klerk var president i Sør-Afrika fra 1989 til 1994, da Nelson Mandela vant landets første demokratiske valg der også svarte fikk stemme.

I 1993 ble de to tildelt Nobels fredspris for sin innsats for på fredelig vis å avvikle det forhatte apartheidsystemet.

De Klerk døde i november 2021, og seks måneder senere tok tyver seg inn i boligen hans i Cape Town og stakk av med Nobel-medaljen som er laget i 18 karats gull.

– Jeg kan bekrefte at Nobels fredspris, som tilhørte FW de Klerk, ble stjålet fra hjemmet hans tidligere i år, sier en talsperson for stiftelsen som er opprettet i den tidligere presidentens navn.

Enken Elita Georgiades mistenker ifølge talspersonen at en tidligere ansatt i huset, som jobbet for familien i sju år, står bak tyveriet.

(©NTB)

Flere nyheter: