Menu
David de Gea runder 500 kamper for Manchester United søndag. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

De Gea runder 500 United-kamper: – Crazy

David de Gea spiller sin 500. kamp for Manchester United når han høyst trolig vokter buret for de røde djevlene mot Newcastle i Premier League søndag.

Av NTB | 16.10.2022 09:21:03

Sport: – Det er helt «crazy», sier spanjolen om milepælen han snart runder.

Han vil bli den ellevte som når 500 kamper i klubbens historie. Blant de elleve finner vi Sir Bobby Charlton, Wayne Rooney, Paul Scholes, Ryan Giggs og Gary Neville. Alex Stepney har hittil vært den eneste keeperen som har greid milepælen.

– Å spille 500 kamper for denne klubben er veldig spesielt for meg, selvfølgelig. Jeg vil nok forstå det mer når jeg slutter med fotball. Jeg er veldig stolt og det er fantastisk, sier de Gea videre.

Spanjolen flyttet til Manchester fra barndomsklubben Atlético Madrid i 2011, og debuterte i 3-2-seieren over byrival Manchester City i Community Shield 7. august. Siden den gang har han vunnet både Premier League, europaligaen, FA- og ligacupen samt vunnet flere individuelle priser.

Han har vært førstekeeper i flere turbulente år for den engelske giganten. Han kom til klubben under Sir Alex Ferguson, men etter det har managerskiftene kommet på rekke og rad. Nå er det nederlenderen Erik ten Hag som leder de rødkledde.

(©NTB)

Flere nyheter: