Menu
Nesten 400.000 ukrainske flyktninger har kommet til Moldova. Her er flyktninger ved grenseovergangen Palanga i Moldova. Foto: Sergei Grits / AP / NTB

De første ukrainske flyktningene fra Moldova kommer til Norge i neste uke

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier de første ukrainske flyktningene Norge har sagt ja til å hente, kommer i neste uke.

Av NTB | 30.03.2022 13:19:31

Politikk: – Planen er at de kommer i neste uke, og så ser jeg fram til at vi kan ta imot dem på en god måte i Norge, sier Mehl til TV 2 som først skrev om saken.

Det er nå to uker siden det ble kjent at Norge har sagt ja til å hente 2.500 ukrainske flyktninger fra Moldova.

Regjeringen opplyser at Norge åpner blant annet for å ta imot personer med funksjonsnedsettelser, gravide, kvinner med små eller mange barn og øvrige sårbare personer.

– Vi må sørge for at vi hjelper sårbare mennesker som trenger hjelp, og at vi har kontroll over hvem vi overfører til Norge. Vi må være sikre på identiteten til de som skal komme hit, sier Mehl.

Ifølge FN har over 387.000 ukrainske flyktninger kommet til Moldova, som er Europas fattigste land, etter at krigen startet. Mehl sier at det foreløpig ikke er klart når i neste uke flyktningene kommer fra Moldova.