reklame for Utvik Autoservice
Menu
Den første leveransen med koronavaksinen til Pfizer og Biontech ankom Statens Serum Institut i København lørdag. Søndag ble de første sykehjemsbeboerne vaksinert. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AP / NTB

De første danskene har fått koronavaksine

Beboere på fem pleiehjem rundt om i Danmark var søndag morgen de første i landet til å få koronavaksine da EU satte i gang massevaksinasjon.

Av NTB | 27.12.2020 09:38:02

Medisin og helse: I likhet med Sverige og Norge mottok Danmark 2. juledag knappe 10.000 vaksinedoser, nok til å vaksinere rundt 5.000 personer.

I Danmark ble disse fordelt på ulike pleiehjem. Først i vaksinekøen i Danmark står personer i risikogruppen, som er eldre og folk med kroniske sykdommer. Også helsepersonell blir blant de første til å få vaksine.

Vaksinen settes samtidig som 776 koronasmittede personer er innlagt på danske sykehus, et rekordhøyt antall, viser tall fra Statens Serum Institut.

I Norge settes den første vaksinedosen klokken 12 på et sykehjem i Oslo. I Sverige ble 91 år gamle Gun-Britt Johnson den første til å få en dose.

(©NTB)

Flere nyheter: