Menu
Illustrasjonsfoto: Geir Olsen / NTB

De fleste blir hjemme i påsken

54 prosent av innbyggerne her i landet blir hjemme i egen bolig størstedelen av påsken, ifølge en undersøkelse for Røde Kors. Mange frykter større ensomhet i ferien.

Av Egil M Solberg | 14.04.2022 00:09:01

Påskeferie: Mens nordmenn i disse dager strømmer fra byene og til fjellet, gjelder ikke det for flesteparten, ifølge en spørreundersøkelse Opinion har utført for Røde Kors.

– Vi er fortsatt i beredskap i by og bygd og har mannskap i lavlandet som er klare til å rykke ut om det trengs. Når mange er hjemme i påsken oppfordrer vi til å bruke nærområdet – man trenger ikke reise langt for å få gode, kortreiste friluftsopplevelser, sier Nils Vidar Hopland i Røde Kors Hjelpekorps.

Foruten at 54 prosent holder seg hjemme i ferien, frykter 13 prosent av befolkningen å bli mer ensomme i påsken. Til sammen 20 prosent oppgir at de føler på større ensomhet i ferietid enn til hverdags.

– Høytider og ferietid med mange dager borte fra normalhverdagen kan være krevende. Heldigvis er det mye vi som enkeltmennesker kan gjøre for hverandre. Bank på døra hos naboen din, ring bestemor som sitter alene eller si hei til en kompis du ikke har sett på en stund, oppfordrer Pernille Lemming, som er leder i landsråd omsorg i organisasjonen.

(©NTB)

Flere nyheter: