Menu
De danske spillerne stilte seg i ring rundt lagkamerat Christian Eriksen ute på banen etter lørdagens dramatisk kollaps i fotball-EM. Foto: Friedemann Vogel / AP / NTB

De danske EM-spillerne tilbys krisehjelp

Danmarks fotballandslag får profesjonell oppfølging etter Christian Eriksens dramatiske kollaps i EM-premieren.

Av NTB | 13.06.2021 09:22:40

Sport: – Det vil alltid være, uansett hva som skjer noen, muligheter for å få krisehjelp og noen å snakke med. Vi bruker de neste par dagene til å bearbeide dette så godt vi kan. Det vil også de profesjonelle være en del av, sier den danske landslagssjefen Kasper Hjulmand ifølge avisen B.T.

Eriksen segnet om få minutter før pause i lørdagens kamp mot Finland. Lagkamerater og motspillere skjønte med en gang at noe var ordentlig galt. Det ble en traumatisk opplevelse.

Hjerte- og lungeredning ble satt i gang kort tid etter at medisinsk personell var på plass ute på banen. De danske spillerne stilte seg i ring rundt Eriksen for å hindre innsyn til dramaet på gressteppet.

Etter hvert kom det positive nyheter om Eriksens tilstand. Da det var klart at stjernespilleren var våken og stabil, ble det besluttet å spille ferdig den avbrutte kampen. Finland vant overraskende 1-0 etter et mål i annen omgang.

Det danske landslaget har inntil videre avlyst alle søndagens presseaktiviteter.

(©NTB)

Flere nyheter: