Menu
Kevin De Bruyne sørget for ny City-seier i toppkampen mot Chelsea lørdag. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

De Bruyne senket Chelsea – City strammet grepet om ligatittelen

Kevin De Bruyne ga Manchester City 1-0 i kampen mot tabelltoer Chelsea i Premier League lørdag. De lyseblå har en heftig 13 poengs luke i toppen.

Av NTB | 15.01.2022 15:36:18

Sport: Pep Guardiola og hans Manchester City har dermed et solid grep i kampen om ligatittelen. Chelseas tittelhåp er nesten helt borte, mens Liverpool ligger ett poeng bak London-laget. Merseyside-klubben har imidlertid to kamper til gode på rivalene.

Sist sommers dyreste kjøp på hvert av lagene, Chelseas Romelu Lukaku og Manchester Citys Jack Grealish, misset på store sjanser i løpet av kampen.

De Bruyne viste hvor enkelt det kan gjøres da han satte inn 1-0 etter 69 minutter og sørget for at City stormer mot nok en ligatittel.

Chelsea kan derimot se langt etter sitt første seriegull siden 2016/17-sesongen. Laget har slitt både på og utenfor banen den siste tiden, med svake resultater i ligaen og Lukakus kontroversielle intervju med Sky Sports Italia. Uttalelsen førte til at han ble vraket til kampen mot Liverpool 2. januar.

Lørdag fikk Lukaku nok en gang kritikk av Chelsea-trener Thomas Tuchel. Denne gangen reagerte han på spillet.

– Han hadde mange balltap uten å bli presset. Han hadde en kjempesjanse. Vi prøver å skape sjanser for ham, men han er en del av laget og utførelsen på topp. Spesielt i første omgang kan vi gjøre det mye, mye bedre, sa Tuchel til BT Sport.

– Det var en stor kamp, og de stilte med en god plan og var tette bakover, men vi spilte bra. Det var fint å score, sa De Bruyne.

Liverpool seiler opp som den største utfordreren etter at Chelsea nok en gang skuffet i ligasammenheng i lørdagens toppkamp. Jürgen Klopps menn spiller hjemme mot Brentford søndag.

Chelsea har bortekamp mot Brighton allerede tirsdag. Deretter er det London-derby mot Tottenham neste helg. Manchester City møter Southampton om en uke.

Like etter kom Citys første store sjanse. John Stones fikk upresset heade fra kort hold, men forsøket gikk rett på Kepa Arrizabalaga. Spanjolen vokter målet til Chelsea mens Edouard Mendy spiller i afrikamesterskapet.

Kepa gjorde sakene sine bra like før pause da City fikk en kjempemulighet etter å ha vunnet ballen høyt i banen. Jack Grealish kom alene foran mål, men Chelsea-keeperen reddet med en beinparade og kom seirende ut av duellen med Citys milliardsignering.

I stedet var det Lukakus belgiske landslagskamerat De Bruyne som skulle avgjøre toppoppgjøret. Med drøyt 20 minutter igjen fikk han ballen på midtbanen, forserte enkelt inn i banen og plasserte 1-0 i hjørnet.

Chelsea hadde lite å komme med etter pause og klarte aldri å sette særlig press på City. Phil Foden kunne ha doblet til 2-0 på tampen, men skuddet gikk over mål.

De Bruyne ble byttet ut mot slutten. Midtbanestjernen fikk seg en liten smell kort tid etter vinnermålet.

Med tolv strake seire ser City ut til å kunne forsvare Premier League-trofeet og vinne ligaen for fjerde gang på de siste fem sesongene.

Omstridte Lukaku fikk tillit fra start, men skuslet bort en stor overgangsmulighet tidlig i kampen med en feilpasning mot en offsideplassert Hakim Ziyech.

Lukaku fikk igjen en god mulighet til å sende Chelsea i ledelsen tidlig etter sidebytte, men denne gangen avsluttet belgieren selv uten å overliste City-keeper Ederson.

(©NTB)