Menu
Kevin De Bruyne var den store spilleren med fire mål da Manchester City tok et nytt klyv mot seriegull. Foto: Rui Vieira, AP / NTB

De Bruyne scoret fire da City nærmet seg gullet – feiret med Haaland-gest

Kevin De Bruyne scoret fire mål da Manchester City tok et nytt kjempesteg mot seriegull. Etter det tredje leverte han en hilsen til Erling Braut Haaland.

Av NTB | 11.05.2022 23:15:58

Sport: Dagen etter at City fikk på plass avtalen om kjøp av den norske superspissen tok De Bruyne i 5-1-seieren over Wolverhampton fram iallfall en del av Haalands mest kjente målgest, som han brukte i en mesterligakamp mot Paris Saint-Germain. Det var en måte å ønske nordmannen velkommen og samtidig minne ham om at det allerede er skarpe målscorere i klubben.

Belgieren, som etter rapportene får konkurranse om å være klubbens best betalte, er mest kjent for sine lekre assist. Onsdag viste han fram avslutningene og senket Wolverhampton nesten alene. På tampen var han også nær sin femte scoring, men skjøt i stolpen.

– Han har pleid å være strålende for oss, men i dag scoret han fire mål også. Ustoppelig, briljant, fenomenalt enestående, perfekt, sa manager Pep Guardiola om De Bruyne.

– Han er veldig sjenerøs med sine assist, men jeg har sagt til ham at han må score også, og denne sesongen har han flest mål i vår tid sammen.

– Det er klubbens avgjørelse, et godt tegn for framtiden. Han vil forhåpentlig være her i mange, mange år, og jeg er sikker på at han vil tilpasse seg laget vårt perfekt neste sesong. Han er et utrolig talent, i perfekt alder, og vi kommer til å hjelpe ham å finne seg til rette, sa han.

I Wolverhampton kom det første målet det var spilt sju minutter. Oleksander Zintsjenko nikket et klareringsspark fra keeper José Sa tilbake i hjemmelagets sone. De Bruyne vippet ballen fram til Bernardo Silva og startet på løp. Han fikk ballen tilbake i rett øyeblikk, tok den inn i boksen og scoret i lengste hjørne.

Hjemmelaget svarte med en flott kontring. Etter brudd i egen 16-meter ble ballen spilt langt opp på Raúl Jiménez, og han førte den i høyt tempo mot et City-forsvar som slet med å komme på plass. Han spilte ut til Pedro Neto på venstrekanten og gikk selv på et løp som dro forsvarerne for langt inn. Neto spilte ballen inn bak dem, og der kom Leander Dendoncker, som scoret.

I det 24. minutt ble kampen punktert. Sterling fikk et innkast, men gikk over ende i en duell. De Bruyne plukket opp ballen og satte fart mot hjertet av forsvaret før han med sitt fenomenale venstrebein skrudde ballen i hjørnet.

Med hendene kopierte han Haalands gest fra CL-kampen mot PSG for drøyt to år siden.

Etter en time la De Bruyne også på til 4–1. Han spilte fram Phil Foden på venstresiden. Innlegget ble halvklarert, og belgieren satte ballen i mål.

– Når man scorer fire mål er det en ganske spesiell dag, og jeg burde hatt fem, for å være ærlig. Vi spilte veldig bra i dag og kunne scoret flere, sa kampens store spiller til Sky Sports.

– Mot prestasjoner som det De Bruyne gjorde i dag er det intet å gjøre, sa Wolves-trener Carlos Cachada.

City er tre poeng foran Liverpool når begge lag har to seriekamper igjen, og har nå også sju plussmål flere enn Jürgen Klopps menn. Alt tyder på at det vil være den engelske seriemesteren Haaland i sommer slutter seg til.

Wolverhampton-tapet betyr for øvrig at Manchester United er garantert europacupspill neste sesong.

Etter kampen svarte Guardiola også på spørsmål om Haaland.

Wolves-gleden varte bare noen minutter. Etter et City-angrep i mange trekk slo De Bruyne en bakromspasning mot Raheem Sterling. Keeper nådde ballen først, men slo den rett ut til De Bruyne, som banket den i nettaket via målvakten.

Litt etter holdt han også på å få en assist, men Foden skjøt i stolpen. I stedet var det Sterling som fastsatte resultatet etter forarbeid av innbytter Jack Grealish og João Cancelo.

(©NTB)

Flere nyheter: