reklame for Sheiken Bowling
Menu
Kevin de Bruyne både scoret og hadde målgivende i onsdagens seriekamp mot West Ham. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix.

De Bruyne herjet med West Ham, Manchester City vant komfortabelt

Kevin De Bruyne både scoret og hadde målgivende da Manchester City vant 2-0 mot West Ham i den utsatte Premier League-kampen onsdag.

Av NTB | 19.02.2020 22:31:30

Sport: Kampen skulle egentlig blitt spilt 9. februar, men ble utsatt på grunn av uvær. Da kampen omsider ble spilt onsdag, blåste det friskt rundt bortelagets keeper Lukasz Fabianski.

Etter 90 minutter i Manchester sto det 2-0 på måltavla, men det kunne fort vært mer. Kevin De Bruyne, banens gigant, foret medspillerne med krempasninger, og herjet med rådville West Ham-spillere.

Da han gikk av banen ti minutter før slutt hadde han notert seg for en målgivende og en scoring.

– Det var helt greit. Det er tre uker siden sist kamp, og du kunne se på oss at vi var litt rustne. Men vi spilte en god kamp, sa De Bruyne til BBC etter kampen.

Men etter en halv time med press fra hjemmelaget kom omsider den første scoringen. Da Rodri satte inn omgangens eneste mål etter en corner, var det nesten en selvfølge at det var De Bruyne som var nest sist på ballen.

Det var sesongens 16. assist for belgieren.

West Ham framsto tannløse og produserte fint lite på Citys banehalvdel. Med unntak av en halvsjanse to minutter før pause var det ikke noe som skremte hjemmelagets supportere.

Det var hans åttende mål for sesongen.

Dermed befestet Manchester City 2.-plassen på tabellen. De regjerende mestrene ligger hele 22 poeng bak Liverpool, men bare fire poeng foran Leicester på plassen bak. Nettopp Leicester er motstander neste runde, den kampen spilles på bortebane for de lyseblå.

De to neste rundene etter Leicester-kampen står Arsenal (h) og byrival Manchester United (b) for tur. Pluss på et dobbeltoppgjør mot Real Madrid i mesterligaen så får du et rimelig tøft program for Pep Guardiola og hans menn de kommende ukene.

De Bruyne sier de fikk nyheten mens de var på ferie, og at de etter pausen har trent som normalt.

– For oss spillerne er det lite som er forandret. Vi har fortsatt to cuper å spille for, samt mesterliga. Vi håper vi kan finne rytme og flyt raskt slik at vi kan vinne noen titler, sa De Bruyne

Også West Ham går inn i en tøff periode. Neste runde går turen til Liverpool for å møte de suverene serielederne. Deretter venter blant annet Arsenal, Tottenham og Chelsea på de fem neste kampene.

Det passer dårlig for et lag som kjemper for å beholde plassen i Premier League. London-laget ligger for øyeblikket under streken, på 18.-plass.

Det var stort sett enveiskjøring i Manchester, og at hjemmelaget ledet med bare ett mål til pause kan West Ham takke City-spiller Gabriel Jesus for. Den brasilianske spissen misbrukte to enorme muligheter i løpet av kampens første femten minutter.

2. omgang fortsatte der den første slapp. City styrte spillet, mens West Ham hadde mer en nok med å holde vertene på avstand. Kvarteret inn i omgangen var De Bruyne på farta igjen, og denne gangen hadde han byttet ut servitørrollen da han selv doblet hjemmelagets ledelse.

Fredag kom nyheten om at Manchester City straffes av Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for brudd på reglene om økonomisk fair play med utestengelse fra europacupene i to år.

(©NTB)

Flere nyheter: