Menu
Sverigedemokraterna og de borgerlige partiene i Sverige er enige om å kreve en mer restriktiv innvandringspolitikk, noe SDs leder Jimmie Åkesson er godt fornøyd med. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB

De borgerlige og SD vil bremse innvandringen til Sverige

De borgerlige partiene i Sverige er kommet fram til enighet med Sverigedemokraterna og vil fremme forslag om «en mer restriktiv innvandringspolitikk».

Av NTB | 02.05.2021 14:54:34

Politikk: – Det vi har blitt enige om i dag, er langt fra vårt ambisjonsnivå, men det er et steg i riktig retning, skriver Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkeson i en pressemelding.

– Sammen med en samlet opposisjon gjør vi en kraftanstrengelse for å skjerpe migrasjonslovgivningen og begrense innvandringen til Sverige, fortsetter han.

Moderaterna, Kristdemokraterna og Liberalerne bekrefter i en felles pressemelding at de har kommet til enighet med SD om å legge fram et forslag på sju punkter om innstramming i dagens regelverk.

Partiene vil blant annet begrense unntaksreglene som gjelder kravet for å få permanent opphold, og de vil også stramme inn reglene for å gi opphold på humanitært grunnlag.

(©NTB)

Flere nyheter: