Menu
Dries De Bondt kunne juble for seier i Treviso. Foto: Massimo Paolone / LaPresse / AP / NTB

De Bondt sterkest i Giro-spurten

Dries De Bondt var sterkest i spurten og vant like foran Edoardo Affini på den 18. etappen i Giro d'Italia. Richard Carapaz leder fortsatt sammendraget.

Av NTB | 26.05.2022 17:45:57

Sport: De Bondt og Affini var i brudd sammen med Magnus Cort og Davide Gabburo som på imponerende vis klarte å holde hovedfeltet unna fram til målgang i Treviso.

Hjemmehåpet Affini startet den lange spurten, men måtte likevel gi tapt mot De Bondt som tok sin første etappeseier i en grandtour. Cort fra Danmark sikret seg tredjeplassen foran Gabburo.

Richard Carapaz kom i mål sammen med hovedfeltet 14 sekunder bak De Bondt. Colombianeren leder fortsatt sammendraget tre sekunder foran Jai Hindley, som punkterte i avslutningen. Mikel Landa ligger på 3.-plass i sammendraget, 1.05 minutt bak Carapaz.

Norske Tobias Foss trillet inn til 117.-plass, 4.10 minutter bak vinneren. Han kom inn til rittet som Jumbo-Vismas hovedmann, men resultatene har ikke vært der for rytteren fra Vingrom. Han er over to timer bak Carapaz i sammendraget.

Fredag skal utøverne begi seg ut på den 177 kilometer lange strekningen mellom Marano Lagunare og Castelmonte. Rittet avsluttes søndag i Verona.

(©NTB)