reklame for Utvik Autoservice
Menu
Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko er en av flere hviterussere som nå nektes innreise i de baltiske landene Estland, Latvia og Litauen. Foto: Nikolaj Petrov / Belta pool /AP / NTB scanpix

De baltiske landene nekter Lukasjenko innreise

Litauen, Lativa og Estland innfører innreiseforbud for rundt 30 hviterussere, deriblant president Aleksandr Lukasjenko.

Av NTB | 31.08.2020 19:08:01

Krig og konflikter: Sanksjonene gjelder om lag 30 hviterussiske tjenestemenn og kan bli utvidet, opplyser Litauens president Gitanas Nauseda mandag.

– Vi kommer med et budskap om at vi må gjøre mer enn å komme med uttalelser, vi må også handle, sier Litauens utenriksminister Linas Linkevicius til AFP.

Myndighetene i Litauen har tidligere sagt at de ønsker å innføre sanksjoner mot tjenestemenn som antas å ha ansvaret for valgfusk og vold mot demonstranter som har krevd Lukasjenkos avgang siden valget 9. august.

EU vil også innføre nye reiseforbud og fryse eiendeler rettet mot Lukasjenkos krets, for å straffe dem som er ansvarlige for voldsbruken, pågripelsene og valgfusk i forbindelse med valget i august.

Hviterusslands utenriksdepartementet sier i en uttalelse at sanksjonene virker mot sin hensikt.

– Vårt uavhengige lands historie viser tydelig at alle forsøk på sanksjoner mot Hviterussland bare fører til den motsatte effekten enn det som er ønsket, sier talsperson Anatoly Glaz for utenriksdepartementet.

Han sier imidlertid at Hviterussland vil være forpliktet til å gjengjelde sanksjonene.

(©NTB)

Flere nyheter: