Menu
De danske spillerne står i ring rundt Christian Eriksen etter kollapsen i fotball-EM. Foto: Friedemann Vogel / AP / NTB

DBU med positive Eriksen-nyheter: Hadde videomøte med spillerne

Det danske fotballforbundet (DBU) opplyser at prøvene Christian Eriksen har vært gjennom er «fine». Han kommuniserte med lagkameratene søndag.

Av NTB | 13.06.2021 15:22:58

Medisin og helse: DBU holdt en pressebrifing om Eriksens helsetilstand søndag. Over 100 journalister fra hele verden deltok på den digitale mediekonferansen.

– Jeg har snakket med Christian noen ganger i dag. Hans tilstand er stabil. Han er våken, hjertet slår og han kan snakke. De testene som er tatt inntil nå, ser fine ut, sa landslagslege Morten Boesen.

– Jeg kan ikke si hva som rammet ham. Det er derfor han også er under utredning. Det er ingen avklaring om dette, la Boesen til.

– Det har vært noen forferdelig tunge timer etter at vi kom til hotellet etter kampen. Vi har fått hjelp av kriseteam og psykologer. Det gjelder å ta tak i det positive i situasjonen. Spillerne er takknemlig for all det kjærligheten som har strømmet inn over dem, sa DBUs fotballdirektør Peter Møller.

Landslagssjef Kasper Hjulmand fylte på.

– Det var en stor lettelse å se Christian smile i dag. Det gjør at jeg kan sitte her nå. Og så må jeg igjen rose alle som var involvert og lagfølelsen vår.

Inter-spilleren Eriksen segnet om etter 42 minutter av kampen mot Finland lørdag. Han fikk hjerte- og lungeredning ute på banen og var ved bevissthet da han ble båret av gressteppet og sendt til sykehus i København.

Kampen ble ferdigspilt senere samme kveld med finsk 1-0-seier som resultat. Danmark misbrukte et straffespark som kunne gitt utligning.

Danskenes neste EM-kamp spilles torsdag mot Belgia.

Resten av EM-troppen har hatt et videomøte med Eriksen.

Møller sa at DBU ikke ble presset til å spille kampen. – Men det var disse to alternativene som kom opp. Jeg opplever at spillerne ønsker å spille dette mesterskapet. Vår jobb blir å få dem på rett kjøl igjen.

(©NTB)