Menu
Liverpool-manager Jürgen Klopp ser ut til å sikre seg en ny spiss i løpet av kort tid. Foto: Petr David Josek / AP / NTB

Darwin Nuñez signerte for Liverpool

Liverpools nye storkjøp Darwin Nuñez har signert en langtidskontrakt med klubben. Han får trøye nummer 27, som sist ble brukt av Divock Origi.

Av NTB | 14.06.2022 20:30:59

Sport: Liverpool meldte om signeringen på sitt nettsted. Ifølge britiske medier har den 22-årige uruguayanske spissen signert en seksårskontrakt.

BBC og andre medier melder at Liverpool i første omgang betaler 64 millioner pund (768 millioner kroner) for Nuñez, men prestasjonsbaserte klausuler kan heve summen til 85 millioner pund (1,02 milliarder kroner), som i så fall vil gjøre ham til klubbens dyreste spiller gjennom tidene.

Benfica bekreftet salget av Nuñez mandag, etter at det skal ha vært gjennombrudd i forhandlingene i helgen. Han fikk tillatelse til å forlate en landslagssamling før tiden for å sluttføre avtalen med Merseyside-klubben. Etter å ha blitt enig om sine personlige betingelser og gjennomgått legesjekken signerte han kontrakten.

– Jeg har spilt mot Liverpool og sett dem spille mange ganger i Champions League, og de spiller min type fotball. Det er noen store spillere her, og jeg tror jeg tror min stil kommer til å passe her. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å hjelpe laget.

Nuñez innledet seniorkarrieren i Atletico Penarol i hjemlandet, før han flyttet til Europa og spanske Almería. De to siste sesongene har han spilt for portugisiske Benfica, der han scoret 48 mål på 85 kamper i ulike turneringer.

Han har også 11 landskamper for Uruguay.

I angrepsrekken har manager Jürgen Klopp også januarsigneringen Luis Díaz, Diogo Jota og Takumi Minamino i troppen.

– Jeg er henrykt over å komme hit til Liverpool. Det er en enorm klubb, sa Nuñez.

Overgangen regnes som et svar til tittelrival Manchester City, som allerede har sikret seg Erling Braut Haaland denne sommeren. For de røde er dessuten Sadio Mané på vei bort fra Anfield, i tillegg til at både Roberto Firmino og Mohamed Salah har kontrakter som går ut etter neste sesong.

(©NTB)

Flere nyheter: