Menu
En buss med 22 passasjerer om bord ble blåst av veien og veltet i Hadsel kommune i Nordland søndag formiddag. Ingen personer ble alvorlig skadd. Foto: Jens Andre M. Birkeland / NTB

Dårlig vær i nord – to busser tatt av vinden

To busser ble blåst av veien i Nordland søndag formiddag – en i Hadsel og en i Hamarøy. Ingen ble alvorlig skadd. Politiet advarer om vanskelige kjøreforhold.

Av NTB | 02.01.2022 12:23:29

Ulykker og naturkatastrofer: Den ene bussen havnet i grøfta langs E10 ved Myrland, ifølge Nordland politidistrikt.

– 22 passasjerer om bord. To passasjerer som klager på smerter i hodet/nakke, meldte operasjonssentralen, som opplyste at alle passasjerene var bevisste og våkne.

Også på fylkesvei 81 i Hamarøy kommune blåste en buss av veien. Der var sjåføren alene i bussen.

Mange stengte veier og generelt «mye vær» gjør at politiet i Nordland ber folk ta sine forholdsregler søndag. Blant annet var E10 Bjørnfjell stengt søndag ettermiddag.

– Politiet i Nordland oppfordrer alle til å ta sine forholdsregler, både når det gjelder løse gjenstander, samt om det er nødvendig å legge ut på lengre kjøretur, melder operasjonssentralen.

Det er sendt ut farevarsel om sterk vind for Helgeland, Saltfjellet, Salten, Ofoten og Troms. Vinden ventes å minke fra søndag ettermiddag og kveld.

– Sørøstlig sterk kuling eller liten storm 22 meter per sekund utsatte steder med lokale vindkast på 27–35 meter per sekund, heter det.

Det er i tillegg betydelig snøskredfare i hele Nord-Norge, samt i deler av Sør-Norge.

(©NTB)

Flere nyheter: