reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Premier League-klubbene håper å bytte ut bilder av supportere med levende fans så snart som mulig. Foto: Gareth Fuller/Pool via AP / NTB scanpix

Dårlig nytt for Premier League-fansen – tribunecomeback trolig utsatt

Premier League-fansen har øynet en retur til tribunene fra 1. oktober. Et oppsving i antall virussmittede i Storbritannia gjør at datoen nå kan bli flyttet på.

Av NTB | 09.09.2020 20:08:00

Sport: Det varslet den britiske statsministeren Boris Johnson onsdag.

Fra kommende mandag blir sosiale sammenkomster med flere enn seks personer forbudt i England. Hittil har grensen vært 30 personer. De nye reglene gjelder utendørs og innendørs, inkludert parker, puber, restauranter og privatboliger.

Onsdag ble det registrert 2.659 nye koronatilfeller i Storbritannia, de aller fleste i England. Det får trolig konsekvenser også for fotballens utsikter til å åpne tribunene.

– Jeg er redd at vi, slik situasjonen er nå, må endre planene om å tillate større tilskuermengder på arenaer senere denne måneden, og at intensjonen om å la tilskuere returnere til stadioner og konferanser fra 1. oktober må revideres, sa statsminister Johnson.

– Men det betyr ikke at vi skroter planen fullt og helt, vi må bare revidere den, tilføyde han.

Arsenal har tidligere meldt ut at klubben håper å ha fans tilbake på tribunene til kampen mot Sheffield United 3. oktober. Det kan nå synes vrient å få til.

I tiden som kommer er det også planlagt flere testkamper der det skal slippes inn folk på tribunene. Nå synes det å være usikkerhet også rundt disse.

– Det råder kanskje et inntrykk av at Premier League-økonomien kan tåle nær sagt alt, men taper du 700 millioner pund ut fra planlagt budsjett, kan det påvirke ting. Klubber må ta noen virkelig vanskelige avgjørelser, sier han til allmennkringkasteren.

Masters understreker samtidig at man har vært forberedt på «fartsdumper» på veien tilbake til normalitet.

Idrettsminister Oliver Dowden opplyser på Twitter at ingen planer så langt er endret, og at man fortsetter å planlegge «for det beste». Statsråden mener det er håp om å ha «tilskuere tilbake langt tettere opp mot normalen før jul».

Premier League-sjef Richard Masters sier det er kritisk å få fylt tribunene igjen. Til BBC viser han til at viruskrisen kostet Premier League-klubbene mer enn sju milliarder kroner forrige sesong.

(©NTB)

Flere nyheter: