Menu
De danske spillerne fikk mye å juble for i 2-0-seieren over Østerrike mandag. Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix / AP / NTB

Danskene snuser på tittelkamp i nasjonsligaen – Frankrike i nedrykksfare

Danmark beholdt tetrollen med 2-0 over Østerrike på øverste nivå i nasjonsligaen mandag. Allerede nå er det klart at Frankrike ikke kan forsvare trofeet.

Av NTB | 13.06.2022 22:45:59

Sport: Jonas Wind og Andreas Skov Olsen scoret de danskene målene i Parken før pause. Med seieren står Danmark med ni poeng av tolv mulige i A-divisjonens gruppe 1.

Kroatia er nærmest med sine sju poeng foran de siste kampene i september. Da skal danskene til Zagreb til det som fort blir en finale om førsteplassen og en billett til sluttspillet om nasjonsligatittelen.

Den skal fire gruppevinnere fra toppnivået kjempe om i juni neste år. Det skjer uten regjerende mester Frankrike, som mandag røk 0-1 hjemme mot Kroatia etter et tidlig straffemål fra Luka Modric.

Kylian Mbappé og Karim Benzema spilte på topp, men spissduoen klarte aldri å føre Frankrike tilbake i kampen igjen.

Nå må «Les Bleus» gjøre en jobb for å styre unna degradering til B-divisjonen. Franskmennene har kun to poeng på fire kamper, mens Ralf Rangnick-ledede Østerrike står med doblet så mange.

I København gjorde Wind 1-0 etter en halvspilt omgang. En lang ball stresset østerrikerne, og Joakim Mæhle tok den med seg videre innover i boksen. Deretter spilte han til Wind i en bedre posisjon.

Et kvarter senere var det god rytme i Danmark-angrepet. Vertene vant ballen høyt, og til slutt styrte Skov Olsen inn 2-0 med innsiden av foten.

På tampen var innbytter Christian Eriksen et metalltreff unna å legge på 3-0.

(©NTB)

Flere nyheter: