Menu
Danmark-spillerne jubler for scoring i seieren over Israel nylig. Søndag markerte de en protest mot Qatar-VM ved å ikle seg T-skjorter med budskap om menneskerettigheter. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB

Danskene markerte Qatar-protest med T-skjorter

Danmarks landslagshelter stilte i T-skjorter med budskap om at «fotballen støtter endring» før avspark mot Moldova. Det ble gjort i protest mot VM i Qatar.

Av NTB | 28.03.2021 18:25:34

Sport: Påskriften «football supports change» var den samme som Nederlands landslagsstjerner brukte på sine T-skjorter i lørdagens VM-kvalifiseringskamp mot Latvia.

Danmark er den tredje fotballnasjonen etter Tyskland og Nederland til å følge Norges eksempel i kampen for menneskerettigheter i Qatar. Det norske laget brukte ulike T-skjorter før oppgjørene mot Gibraltar og Tyrkia.

Etter lørdagens kamp vil Danmarks fotballforbund (DBU) legge T-skjortene ut til salgs. Inntektene skal gå til veldedighet.

– Vi er alle imot de kritikkverdige forholdene i Qatar, både i DBU og blant spillerne. Vi er stolte over at spillerne vil vise deres holdninger sammen med landslag fra andre land, og at dette kan være med på å skaffe penger til migrantarbeiderne og deres pårørende, sa DBU-direktør Jakob Jensen før avspark i Herning.

Budskapet om menneskerettigheter er i det siste blitt forsterket i fotballen. Qatar har i en årrekke fått kritikk for å behandle fremmedarbeidere dårlig.

Debatten blusset for fullt opp etter at Tromsø tok initiativ om boikott av neste års VM. Senere fulgte flere eliteserieklubber etter, og temaet har også blitt høyaktuelt langt utenfor Norges grenser.

(©NTB)

Flere nyheter: