Menu
Mads Pedersen (til høyre) viste kjempekrefter og vant den 13. etappen av årets Tour de France. Her fra presentasjonen før rittstart hjemme i Danmark. Foto: Daniel Cole/ AP / NTB

Danskene herjer videre: Pedersen sterkest da bruddet holdt unna i seig Tour-avslutning

Dansken Mads Pedersen flekset muskler og spurtslo bruddkameratene i Saint-Étienne på den 13. etappen av årets Tour de France.

Av NTB | 15.07.2022 17:40:48

Sport: Et kjøresterkt seksmannsbrudd klarte på imponerende vis å holde unna for hovedfeltet på den 193 kilometer lange og kuperte etappen fra Le Bourg d’Oisans til Saint-Étienne.

Mads Pedersen var sterkest da alt skulle avgjøres, og verdenmesteren fra 2019 kunne med det juble for sin første etappeseier i verdens største sykkelritt. Det var i tillegg danskenes tredje etappeseier i årets Tour de France.

Etter heroisk sykling fra Pedersen og resten av utbryterne var hovedfeltet ute av seierskampen da den 13. etappen kulminerte i en seig avslutning i Saint-Étienne.

Ingen nordmenn klarte å komme seg av gårde i fredagens brudd, men Amund Grøndahl Jansen markerte seg i hovedfeltets jakt på utbryterne. Det holdt likevel ikke, og spurtkanonene måtte etter hvert innse at seierskampen lå i bruddet.

Forrige gang det prestisjetunge sykkelrittet hadde målgang i Saint-Étienne, var tilbake i 2019. Da gikk den belgiske bruddkongen Thomas de Gendt til topps. Alexander Kristoff har også svært gode minner fra den franske byen etter at han vant den 12. etappen i 2014.

(©NTB)