Menu
Helsepersonell på Odense Universitetshospital vaksineres mot koronaviruset i Odense. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB

Danske vaksinerte slipper karantene

Fullvaksinerte dansker vil i seks måneder slippe test og karantene etter hjemkomst fra reiser til utlandet.

Av NTB | 30.04.2021 19:24:40

Medisin og helse: Det opplyser det danske utenriksdepartementet foran neste fase av den gradvise gjenåpningen for reisevirksomhet som innledes lørdag.

Ifølge UD vil fullvaksinerte og folk som tidligere har vært smittet av covid-19, fra lørdag kunne reise til oransje land i hele verden uten krav om testing og karantene når de kommer tilbake.

Også reisendes medfølgende barn under 18, som bor i Danmark, er fritatt for karantene. Barn i alderen 15 til 17 år må derimot fremdeles teste seg etter innreise.

Fritakelsen gjelder i 180 dager, slik at den utløper i juli for dem som var ferdigvaksinert i januar.

Samtidig lettes det på kravene til vaksinerte utlendinger som bor i oransje EU- og Schengen-land når de reiser inn i Danmark.

Det er smittesituasjonen som avgjør hvilken farge et land får. UD anbefaler at man er forsiktig ved reise til gule land, og ikke-nødvendige reiser frarådes til oransje land. Alle reiser frarådes til røde land, også for dem som er fullvaksinert.

Lørdagens gjenåpning er en del av den politiske avtalen som partiene ble enige om tidligere i måneden.

Neste fase trer i kraft når alle de eldste og sårbare borgere over 50 år er vaksinert med det første av to stikk.

(©NTB)

Flere nyheter: