Menu
Dansk jubel etter EM-seieren over Norge onsdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Danske spillere på pinebenken – må koronatestes på nytt før EM-semifinalen

To koronatilfeller gir Danmark en nervepirrende oppladning til fredagens finalejakt i håndball-EM. Samtlige på landslaget må ta PCR-tester.

Av NTB | 17.11.2022 09:31:15

Medisin og helse: Onsdag ble det kjent at strekspiller Kaja Kamp og assistenttrener Lars Jørgensen hadde testet positivt på koronaviruset. Nyheten slapp noen timer før avkast i hovedrundekampen mot Norge.

Resten av det danske laget avga negative hurtigprøver, men mer testing venter torsdag. Om noen får positive PCR-svar, må de isoleres i fem dager. I så fall ryker både semifinalen mot Montenegro og påfølgende medaljekamp.

– Jeg tror alle er nervøse. Jeg er det i hvert fall. Det ville vært en stor nedtur om man plutselig testet positivt når vi har kommet så langt. Jeg håper for alt i verden at vi kan stille med 16, 17 eller kanskje 18 jenter til semifinalen fredag, sier Rikke Iversen til dansk TV2.

Norges kaptein Stine Bredal Oftedal omtaler danskenes koronatrøbbel som «litt guffent».

– Vi skulle ønske at det ikke var et tema i det hele tatt, sier hun til NTB.

Oftedal legger til at den norske leiren «har prøvd å ta alle forholdsregler» gjennom mesterskapet. Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser til NTB at det norske laget ikke er pålagt å avlegge koronatester etter møtet med Danmark.

Fredag skal spiller Norge semifinale mot regjerende OL-mester Frankrike.

(©NTB)

Flere nyheter: