reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Mette Frederiksens uttalelser får hårene til å reise seg på alle jurister, skriver tre jussprofessorer i en kronikk der de advarer mot at koronahåndteringen truer demokratiet i Danmark. Foto: (Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP/NTB

Danske professorer frykter koronaviruset truer demokratiet

Tre danske professorer fra juridisk fakultet ved Københavns Universitet skriver i en kronikk at minkskandalen i Danmark kan true demokratiet på sikt.

Av NTB | 24.11.2020 11:08:32

Økonomi og næringsliv: Skandalen knyttet til avgjørelsen om å avlive all mink i Danmark kan vise seg å bli kostbar, ikke bare i kroner og øre i erstatning til minkavlerne, men for demokratiet og rettsstaten, skriver professorene Kristian Cedervall Lauta, Mikael Rask Madsen og Henrik Palmer Olsen.

De stiller spørsmål ved regjeringens holdninger. De viser til hva statsminister Mette Frederiksen sa til DR 19. november, da hun sa at «folkehelsa er og blir det viktigste i Danmark».

– En slik uttalelse fra landets statsminister får hårene til å reise seg på alle jurister. Viktigere enn hva, om man får spørre? Svaret er innlysende: Foran lovgivningsprosessen, og det vil si Grunnloven, skriver de i Berlingske Tidende.

(©NTB)

Flere nyheter: