Menu
Jumbo-Visma-direktør Merijn Zeeman må følge laget digitalt under starten av Tour de France etter at han testet positivt for korona. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Dansk Tour de France-stjerne om sjefens koronasmitte: Det er en advarsel

Jumbo-Visma-rytter Jonas Vingegaard liker dårlig at en av lagets sportsdirektører er smittet av korona kort tid før starten på Tour de France.

Av NTB | 29.06.2022 12:01:10

Sport: Merijn Zeeman opplyste på Twitter tirsdag formiddag at han hadde testet positivt på viruset.

– Jeg har dessverre testet positivt for korona. Ingen annen mulighet enn å styre laget digitalt til jeg er helt frisk igjen. Forhåpentligvis er jeg tilbake snart, skriver han.

Zeeman uttalte til danske B.T. at han ikke har vært i kontakt med noen fra laget på lang tid. Dermed er ingen av rytterne definert som nærkontakter. Han sier også at han har milde symptomer.

Sistnevnte uttalte seg på et pressemøte tirsdag om koronasituasjonen innad i laget, og bekreftet at han selv ikke har blitt smittet.

– Jeg har blitt testet flere ganger og de har alle vært negative. Det er godt å vite, sier Vingegaard.

Den danske sykkelproffen legger samtidig ikke skjul på at den positive koronatesten til direktøren er en advarsel om at de må være forsiktige med å ikke dra inn smitte i troppen.

– Det er noe rot. Det gjør jo at vi er enda mer påpasselige med å ikke få inn smitte blant rytterne og på hotellet. Han (Zeeman) testet poisitivt før avreise, så han rakk aldri å reise til København, sier Vingegaard.

Samme dag ble det også tatt en avgjørelse på at alle de 176 rytterne og støtteapparatet skal avlevere en negativ hurtigtest før rittet starter. Ved positiv hurtigtest skal resultatet av denne bekreftes med en PCR-test. Lagene skal også ta en hurtigtest under hviledagene.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) publiserte en oppdatert versjon av koronareglene tirsdag. I den nye versjonen har de fjernet regelen som gjør at lag kan kastes ut av rittet dersom minst to ryttere avgir positive koronatester innen sju dager.

Det fremkommer ikke i reglene hva som skjer med den koronapositive rytteren og om lag kan sende inn reserver.

Tour de France starter 1. juli med en individuell tempoetappe i København. Deretter skal det sykles ytterligere to etapper i Danmark før sykkeleliten forflytter seg til Frankrike.

Jumbo-Visma-laget har to av de helt store sammenlagtkandidatene i årets ritt i sine rekker, sloveneren Primoz Roglic og danske Jonas Vingegaard.

Det har vært mye smitte i diverse sykkellag før det prestisjetunge rittet. Tirsdag avga den belgiske Quick-step-rytteren Tim Declerq en positiv koronatest. Han kan dermed ikke delta i Touren.

(©NTB)

Flere nyheter: