Menu
Danske Holger Rune (19) slo Stefanos Tsitsipas og er klar for kvartfinale i Roland-Garros. Foto: Christophe Ena / AP / NTB

Dansk tennissensasjon slo verdensfireren – møter Ruud i kvartfinalen i Paris

Holger Rune (19) sjokkerte greske Stefanos Tsitsipas med 3-1-seier og er videre til kvartfinalen i prestisjetunge Roland-Garros. Der møter han Casper Ruud.

Av NTB | 30.05.2022 17:31:22

Sport: Den danske 19-åringen vant til slutt kampen 7-5, 3-6, 6-3, 6-4.

I kvartfinalen venter Casper Ruud, som slo polske Hubert Hurkacz tidligere mandag. Rune har tapt alle de tre gangene han har møtt Ruud tidligere. Sist tap kom i Monte Carlo Masters tidligere i år. Den turneringen vant nettopp Tsitsipas.

Dansken brøt Tsitsipas to ganger i det siste settet, men måtte kjempe for avansementet. Tsitsipas reduserte til 4-5, men Rune taklet presset og vant et langt siste servegame.

Før det hadde han ved flere anledninger sendt Tsitsipas ut på løpeturer langs linjen med svært presise slag. Harde server bidro også til seieren.

– Jeg har en ubeskrivelig følelse nå. Jeg var veldig nervøs, men jeg visste at jeg måtte holde meg til planen for å ha en mulighet til å slå ham, sa Rune til arrangøren etter kampen.

– Taktikken var å spille så aggressivt som mulig, fortsatte han.

Rune, som slo 14.-seedede Denis Shapovalov (Canada) i den første runden, lar seg dermed ikke stoppe helt ennå.

Han gikk imidlertid svært respektløst til verks og avgjorde kampen etter fire sett. Rune var svært god med backhandslagene langs linjen og frustrerte i lange perioder den greske verdensfireren.

Tsitsipas er den første spilleren innenfor topp fem som ryker ut av turneringen, og Rune er den eneste useedede igjen

Det var en svært sliten Rune som jublet da avansementet var i boks.

Etter å ha tatt seg forbi Henri Laaksonen (Sveits) og franske Hugo Gaston, sto han overfor en virkelig tøff kamp mandag.

(©NTB)